Endnu en pris til TV2 | ØSTJYLLAND

Dokumentar vinder stationenes fjerde pris på otte måneder.

Dokumentarprogrammet "Fanget som luder", der er produceret af TV 2 | ØSTJYLLAND for TV 2 Danmark, har vundet den internationale tv-pris "Grand Prix Circom".

Prisen overrækkes på Guggenheim-museet i Bilbao i Spanien d. 11. maj.En international jury udpeger vinderen af Grand Prix Circom blandt programmer, der kan indsendes af 376 regionale public service tv-stationer i 38 lande i Europa. Prisen overrækkes af BBC-chefen Anita Ghalla, Birmingham.

I programmet "Fanget som luder" fortæller to tidligere prostituerede deres rystende historie fra bordelmiljøet i Danmark. De to thailandske kvinder Ann og Am var indespærret i en kælder i Århus, hvor de var tvunget til at ernære sig ved prostitution.

De boede to og frem måneder i kælderen før det lykkedes dem at flygte.

Sammen med TV 2 | ØSTJYLLAND vendte de to kvinder tilbage til bordellerne i Danmark og fortalte deres traumatiske historie. Irene Thyrri har tilrettelagt programmet, Kay Brase fotograferet, Ole Grønbæk redigeret og Lars Høj lavet lyd og været producent.

De fire modtager prisen, der foruden trofæet består af 5.000 euro plus rejse og ophold i Bilbao, ved en gallafest på Guggenheim-museet, der vises på spansk TV. Prisen er nummer fire indenfor otte måneder til TV 2 | ØSTJYLLAND.