Ellemann-Jensen vil ikke udpege sin favorit som næstformand

Mens Jakob Ellemann-Jensen vil være Venstres formand, kæmper Støjberg og Ellen Trane om næstformandsposten.

Ellemann-Jensen udtalte i sidste uge, at han og Støjberg ville kunne supplere hinanden ganske godt. Nu er Ellen Trane Nørby også i spil. Foto: Ritzau Scanpix

Venstres i øjeblikket eneste formandskandidat, Jakob Ellemann-Jensen, undgår at svare på, hvem han helst ser som ny næstformand i partiet under hans ledelse.

Spørgsmålet er blevet relevant, efter at Ellen Trane Nørby mandag annoncerede, at hun er kandidat til næstformandsposten. Det samme er Inger Støjberg.

- Jeg er glad for, at Ellen stiller op til næstformandsposten i Venstre. Jeg er sikker på, at hun vil kunne blive en aldeles glimrende og fremragende næstformand, siger Ellemann-Jensen tirsdag på vej ind til et gruppemøde i Venstre.

Læs også PORTRÆT: Kaptajnen Ellemann vil få Venstre til at gå i takt

Jakob Ellemann-Jensen sammen med sin far Uffe Ellemann-Jensen, der er tidligere udenrigsminister og formand for Venstre. Hans søster Karen Ellemann-Jensen er også medlem af Folketinget og tidligere minister. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Et luksusproblem

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen er han glad for at have to kandidater. Han vil faktisk helst have to.

- Hvis der kommer en tredje kandidat, kan du være helt sikker på, at jeg også vil bakke vedkommende op. Det er et luksusproblem, at vi i Venstre har mange kvalificerede kandidater, siger Ellemann-Jensen.

Støjberg annoncerede sit kandidatur i sidste uge. Efterfølgende udtalte Ellemann-Jensen, at han og Støjberg ville kunne supplere hinanden ganske godt.

- Jeg tror også, at jeg og Ellen Trane Nørby ville kunne supplere hinanden rigtig godt, siger Ellemann-Jensen tirsdag og tilføjer:

- Ja, jeg vil kunne samarbejde med Inger Støjberg. Ja, jeg vil kunne samarbejde med Ellen Trane Nørby.

Læs også Jakob Ellemann-Jensen melder sig som formandskandidat

01:44

VIDEO: Østjyderne gav Jakob Ellemann-Jensen næstflest personlige stemmer, da han blev stemt ind i Folketinget. Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Luk video

Godt for Venstre

Efter en turbulent tid på det seneste med intern uro skal Venstre vælge nyt formandskab, efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har meldt deres afgang som henholdsvis formand og næstformand.

Venstre holder 21. september et ekstraordinært landsmøde. Dagsordenen er udelukkende at vælge ny formand og næstformand, og det er de delegerede, der vælger.

Kristian Jensen er ligeledes glad for, at flere kandidater har meldt sig på banen.

- De to kandidater kan hver især en hel masse ting, og jeg er sikker på, at uanset hvem de delegerede vælger, bliver det rigtig godt for Venstre, siger Jensen.

Læs også Jakob Ellemann-Jensen: - Min bil hedder Torben