Ella Porskær topscorer i Silkeborg

Venstres spidskandidat fik flest personlige stemmer - men stadig uvist om hun bliver borgmester.

Mens politikerne i Silkeborg dagen igennem har været i gang med sonderinger, kontakter og overvejelser om hvem, der skal være den nye storkommunes første borgmester, har andre talt de personlige stemmer op.

Topscorer blev Venstres borgmester-kandidat Ella Porskær. Den nuværende borgmester i Gjern har fået 6.349 krydser ud for sit navn.

Nr. to på listen over personlige stemmer blev hendes modpart i borgmesterspillet, socialdemokraten Hanne Bæk Olsen. Hun fik 5.846 stemmer.

SF-eren Torben Hansen, som er borgmester i Them, blev nr. tre med 1.874 personlige stemmer.

Silkeborgs nuværende borgmester, der konservative borgmester Jens Erik Jørgensen, måtte med 1.867 personlige stemmer nøjes med fjerde-pladsen.

De Radikale og Kristendemokraterne, der har et mandat hver, bestemmer, hvem der skal være Ny Silkeborg Kommunes første borgmester.

På den ene side af dem er en V-K-DF blok med 15 byrådsmedlemmer. På den anden side sidder S og SF med i alt 14 mandater.

Se valgresultatet fra Silkeborg <STRONG><A href="http://politik.tv2.dk/resultater/kom2005/oj/index-3-2000320-0.html">her!</A></STRONG>

Og følg spillet om borgmesterposten i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND.