EL: Italiensk producent skal retsforfølges

Den italienske producent bag den forulykkede rutsjebane i Århus sløsede med sikkerheden, mener politiker.

I timerne op til ulykken, hvor rutsjebanen Cobraen i Tivoli Friheden knækkede, og fire gæster blev kvæstet, arbejdede mekanikere fra det italienske firma på forlystelsen og skiftede flere bolte ud.

Detaljerne fremgår af den rapport om ulykken, som ­firmaet Force Technology har lavet, og som Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Et par dage efter ulykken inspicerede den italienske producents designer, Marco Begotti, den forulykkede rutsjebane i Århus, men han afviste, at der kunne være en sammenhæng mellem boltene og ulykken.

- Der er ingen relation. Den beskadigede del er slet ikke rørt siden den blev fremstillet, sagde han den gang til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rapporten fra Force Technology siger det modsatte.

De nye oplysninger får nu Enhedslistens Per Clausen til at fremsætte krav om, at politiet genåbner sagen.

- Den nye oplysning bekræfter det italienske firmas slendrian i forhold til sagen og viser, at de har et sløset forhold til sikkerhed. Politiet burde genoverveje at lægge sag an mod det Italienske firma ikke mindst i forhold til retssikkerheden, siger Per Clausen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Til højre på siden kan man se indslaget fra søndag den 6. juli, hvor TV 2 | ØSTJYLLAND taler med den italienske designer bag rutsjebanen i Århus.

Se meget mere om den sag i aftenens udsendelse klokken 19.30.