Ekspert: Godt gået, Region Midtjylland

Patienttilfredsheden er stadig helt i top på sygehusene i Region Midtjylland

Der bliver delt store roser ud, når kommunalforsker Roger Buch bliver bedt om at vurdere Region Midtjyllands indsats på to helt afgørende områder i løbet af de seneste år.

Ifølge Roger Buch er det lykkedes Region Midtjylland at bevare sin førsteplads, når det handler om sygehuspatienternes tilfredshed.

Ingen af de andre danske regioner kan fremvise lige så flotte tal i deres patienttilfredsheds-undersøgelser.

- Af de fem offentlige sygehusregioner, som vi har herhjemme, der ligger man på en førsteplads. På nogle punkter har der været en lille fremgang i forhold til 2015. Så dér må man sige, at man er kommet i mål, siger Roger Buch, der er kommunalforsker ved Journalisthøjskolen i Aarhus.

Roger Buch tildeler derfor Region Midtjylland en 'thumbs up', når han skal vurdere Region Midtjyllands indsats i forhold til sygehuspatienternes tilfredshed

- De har været nummer ét i en årrække, og det bliver de ved med at være. Det er flot, for de andre regioner prøver på at indhente dem.

Måling: V og S går markant tilbage i Region Midtjylland

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i alle ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland. Onsdag er turen kommet til netop Region Midtjylland.

Foruden patienttilfredsheden har kommunalforsker Roger Buch undersøgt Region Midtjyllands succes i forhold til andre af de områder, der fyldte i den seneste valgkamp - nemlig penge til psykiatrien og balance i budgettet.

På begge områder mener Roger Buch, at Region Midtjylland har udviklet sig positivt siden regionsrådsvalget i 2013. Dog har indsatsen for økonomisk balance betydet nedskæringer:

- Man har været ude i nogle store sparerunder for at få det til at balancere. Det betyder, at der er balance - men det koster noget rundt omkring.

Du kan se hele Roger Buchs analyse af Region Midtjylland i videoen øverst på siden.

Se desuden en politisk tv-debat direkte fra Regionshospitalet i Silkeborg på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften klokken 19.30.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang