Efterskolernes dag: Simon vil gøre som sin mor

Frijsenborg Efterskole i Hammel var blandt de, der inviterede til Efterskolernes Dag

02:14

Flere efterskoler landet over inviterede i dag indenfor i varmen til ’Efterskolernes Dag’, hvor eventuelt kommende elever kunne lære mere om, hvad der venter dem, hvis de vælger en tur på efterskole.

13-årige Simon Krogh Nielsen havde benyttet sig af tilbuddet og taget et smut forbi Frijsenborg Efterskole i Hammel, hvor der også var åbent hus. At han gerne vil på efterskole er en arvelig ting. 

Læs også Stigning på 23 procent: Østjyske unge elsker efterskolen

- Det er mest fordi min mor har fortalt om alle sine gode oplevelser, og jeg synes bare, der lyder perfekt, og sådan nogle vil jeg også gerne have, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kravene er ikke mange, men der er alligevel nogle ting, der skal gøre sig gældende for den efterskole, han vælger.

Læs også Store Tudedag på de østjyske efterskoler

- Først og fremmest skal det ikke være en alt for stor skole, for de mindre nogle er meget hyggeligere, siger Simon Krogh Nielsen. 

På Frijsenborg Efterskole lyder det meget fornuftigt. Det er en efterskole, der ikke slår sig op på store udlandsrejser og elitesport.

Læs også Nu rykker tusindvis af unge ind på østjyske efterskoler

- Vi vil gerne være tro mod efterskoletraditionen, det at man lærer om sig selv, før man lærer om hele verden, og så lære hvad det vil sige at være borger i et demokratisk samfund. Hvis fokus er lagt på tre udlandsrejser kan det være svært at finde ud af, hvad det lige er, man skal med den anden undervisning, siger Jens Petersen, der er forstander på Frijsenborg Efterskole.

Se mere i indslaget øverst i artiklen. 

05:41

Hør to tidligere efterskoleelever fortælle, hvad der er det vigtigste at vide, inden man begynder på efterskole. 

Luk video