Efterlyser kvinder i voldtægtssag

Århus Politi vil meget gerne i kontakt med fire unge kvinder, som et vidne så blive forfulgt af mand nær Botanisk Have. Manden svarer til beskrivelsen af weekendens voldtægtsforbryder.

Århus Politi vil meget gerne i kontakt med fire unge kvinder, som søndag morgen omkring klokken 2.30 - blot knap et kvarter før den brutale voldtægt i Botanisk Have - fulgtes ad Thorvaldsensgade med retning mod Ceres-krydset i Århus.

Et kvindeligt vidne har til politiet forklaret, at hun søndag morgen kl. 2.30 kom gående ad Thorvaldsensgade i Århus i retning mod Ceres-krydset. Tidspunktet er vidnet helt sikker på, da hun kiggede på uret.

Vidnet bemærkede fire kvinder, der sammen gik ad Thorvaldsensgade langs åen i retning mod Ceres-krydset.

Umiddelbart efter, at de fire unge kvinder havde passeret stenhuggeriet i krydset Thorvaldsensgade/Carl Blochsgade, lagde vidnet mærke til, at der på indhegningen til stenhuggeren sad en mand. Manden havde tøj på, der svarer til det, andre vidner har beskrevet, at den formodede voldtægtsmand havde på.

Da pigerne havde passeret manden, rejste han sig og fulgte langsomt efter dem. Afstanden mellem pigerne og manden var 15-20 meter.

Ved Ceres-krydset standsede pigerne op og begyndte at praje forbikørende hyrevogne. Manden standsede også - stadig med samme afstand til pigerne - og kiggede på dem. Kort efter fik pigerne fat i en taxa og kørte fra stedet. Dette fik manden til at vende om og slentre tilbage ad Thorvaldsensgade.

Århus Politi vil meget gerne i kontakt med de fire unge kvinder. Også den 28-årige kvinde, som blot ti minutter senere blev offer for den brutale voldtægt i Botanisk Have, har til politiet fortalt, at hun havde set de fire kvinder. Voldtægtsofferet så de fire kvinder stå i Ceres-krydset, da hun selv gik op mod Mønsgade.

Se mere i TV 2 / Østjylland i aftenens udsendelser.

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger

sygeplejerske

Enhedslisten vil have langsigtet plan for ligeløn

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter