Efterladte kræver 1 million kroner

En datter og en svigersøn mener, at lægerne på Silkeborg Sygehus fejlbehandlede en ældre kvinde, der døde kort efter en hjemsendelse. Nu kræver familien erstatning for at hindre lignende sager.

En familie fra Galten kræver en million kroner i erstatning af Silkeborg Sygehus. De mener, at lægerne svigtede deres ansvar og sendte en meget syg kvinde hjem. Få dage efter døde kvinden på Skejby Sygehus.

Det kunne have været undgået, hvis lægerne havde undersøgt kvinden ordentligt, mener familien.

- Vi kræver erstatning, og vi håber, at sagen kan være med til at hindre lignende tragiske sager, siger svigersønnen, Bjarne Woetmann, i dag til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Kvinden faldt i julen uden for sit hjem i Aalborg. En læge mente ikke, at der var grund til at undersøge hende nærmere, men sagde, at hun skulle hvile sig, og i øvrigt var der ikke plads til hende på sygehusene. Kvindens datter var på besøg, og hun spurgte, om hun skulle tage sin mor med hjem til Galten, så familien kunne passe hende. Det syntes, lægen lød som en god idé. Og familien kørte til Galten.

To dage efter blev kvinden indlagt på Silkeborg Sygehus. Hun var blevet meget svag og talte usammenhængende. På sygehuset konstaterede en læge, at han havde svært ved at mærke puls i kvindens fødder, men han besluttede sig for, at kvinden skulle i gang med genoptræning hurtigst muligt.

En uges tid efter blev kvinden sendt hjem, udskrevet som færdigbehandlet. Hun havde hævede ben og åndedrætsbesvær. Lægerne manglede godt nok et par undersøgelser, men de skulle foretages i kvindens hjemkommune, fik familien at vide.

Ifølge familien blev kvinden udskrevet, fordi Silkeborg Sygehus manglede plads til hende. Dagen efter var kvinden tilbage på sygehuset, fordi man mente, at hun havde flere blodpropper i venstre ben. Desuden havde hun stort besvær med at trække vejret. Hun var muligvis ramt af en infektion, siger lægerne.

To dage efter overflyttede man kvinden til Skejby Sygehus, hvor man nu troede, at kvinden havde svære hjerteproblemer. Endnu et par dage efter gennemgik kvinden en stor hjerteoperation. Og få dage senere døde hun.

Familien mener, at Silkeborg Sygehus har overset kvindens hjerteproblemer. De peger på, at kvinden døde 11 dage efter, at sygehuset har udskrevet kvinden som færdigbehandlet.

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus

Museum jorn udendørs udstilling corona

Desperate efter at vise kunst: Museum placerer udstilling i vinduerne, så den kan ses udefra

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden