Efterårsferie i Østjylland: Ti bud på en fed ferieaktivitet

Der er som altid masser af muligheder for en hyggelig efterårsferie for hele familien i Østjylland

Foto: Annemarie Rasmussen

Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

1 af 3

Det er efterårsferie, og for mange mennesker betyder det familiehygge og udflugter.

Og her er Østjylland heldigvis et slaraffenland af mulige aktiviteter for både børn og voksne, og du kan få et lille udpluk af, hvad der rører sig i landsdelen lige her.

1. Forlystelsesparken

Både Djurs Sommerland og Tivoli Friheden holder åbent i efterårsferien, og begge steder kører med Halloween-tema. I Djurs Sommerland er der udsmykket med græskar i ufattelige mængder, og der er åbnet alle dage i efterårsferien fra klokken 10 til klokken 18. I Tivoli Friheden er der åbent fra klokken 11 til klokken 18, og de 18. og 21. oktober er der tilmed aftenåbent til 21.30.

2. Vikinger med gratis børneentré

Moesgaard Museums nye vikingeudstilling vises også frem i efterårsferien. Her er der som vanligt gratis entré for alle under 18 år. 

Læs også Usædvanlig varme på vej til Østjylland i efterårsferien

3. Det Grønne Museum går på jagt

Har du lyst til at lære at partere en and eller at lave en lokkefugl? Så er det hos Det Grønne Museum ved Gl. Estrup, at det skal ske. Her bliver museets nye naturværksted indviet, og der er efterårsferie dedikeret til jagt, skov og natur.

4. Tag med dit skrald på genbrugsstationen

Har du eller dine unger nogensinde tænkt på, hvor skraldet bliver af, når skraldemanden har tømt skraldespanden? Du kan få svaret i efterårsferien. Det sker mandag og tirsdag i Randers, og der skal bookes plads, hvis man er interesseret. Du kan læse mere og booke plads her

Læs også Æbler i alle afskygninger til festival i Ebeltoft

5. Økologi i Odder

Økologiens Have i Odder holder åbent hver dag fra 10 til 17 i efterårsferien, og der er forskellige muligheder for familier hver dag. Der er både snobrød, fåreklip, uldvævning og meget andet – afhængig af hvilken dag, du kommer. Du kan orientere dig her. 

6. Børnebøger og fortællinger

I Silkeborg har Silkeborg Bibliotek åbent til og med den 19. oktober, hvor udstillingen Sea Fairy Tales er gratis at komme ind til. Her kan man opleve børnebogsillustrationer i verdensklasse med søens fortællinger som omdrejningspunkt.

7.  Lav din egen papirdrage

Grenaa Bibliotek forsøger at lokke det unge publikum på besøg med et lille kreativt projekt.

Her må alle møde op, der er ingen tilmelding eller entrépris, og så kan man ellers forlyste sig med at lave en papirdrage. Der er åbent hele dagen, og der står kyndig hjælp til rådighed. 

Læs også Undgå indbrud i ferien: Politiet rykker ud med gode råd

8. Ingen efterårsferie uden græskar

På Skanderborg Bibliotek kan man få mulighed for at skære sin egen græskarlygte – det er jo også halloween-tid. Det koster 20 kroner for et græskar, men ellers er arrangementet gratis, og så kan man jo sørge for (u)hyggen til terrassen eller verandaen.

9. Dukketeater i Horsens

Husker du Prop og Berta? Plantorama i Horsens holder åbent i efterårsferien, hvor der er dukketeater med Prop og Berta. Det er gratis for både børn og voksne at deltage.

10. Tag en skovtur

Det hele skal jo ikke handle om fastlagte aktiviteter på museer og i forlystelsesparker. Østjylland bugner med skove og haver, der egner sig fantastisk til at tage familien i hånden og gå en rask tur. Måske er der også stadig nogle kastanjer, man kan samle op.