Efter krisedag: Østjyske profiler i debat

Fortsat uenighed mellem Det Konservative Folkeparti og Venstre i sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)

05:24

1 af 2

Gangene på Christiansborg har hele onsdagen været tæt pakket med politikere og journalister i ét stort mylder.

Dagens store emne var Det Konservative Folkepartis mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og konsekvenserne heraf. Partiet har mistet troen på hende, fordi der er sået tvivl angående regnestykket omkring kvælstof i den kommende landsbrugspakke.

I TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften gjorde to folketingsmedlemmer fra henholdvis Konservative og Venstre, Naser Khader og Michael Aastrup Jensen, status oven på den hektiske dag.

Konservative i Østjylland: Vi bakker op

De er begge valgt i Østjyllands Storkreds for deres partier, som de bakker fuldstændig op om i denne sager. Naser Khader holder fast i, at Eva Kjer Hansen skal gå af som minister:

- Man skal ikke misinformere Folketinget. Man skal ikke fifle med tallene eller snyde med vægten. Det er enormt vigtigt, at man er ordentlig. Vi holder fast i ordentlighed og respekt for folkestyret, og det synes vi ikke, der har været tale om i den her proces, siger Khader i interviewet.

Han understreger, at den manglende tillid gør det vanskeligt, at skulle forhandle andre aftaler på plads i fremtiden med Eva Kjer Hansen, men at han og Konservative overordnet set er glade for samarbejdet med Venstre.

Forsoningsmøde torsdag

I den modsatte lejr, hos regeringspartiet Venstre, håber Michael Aastrup Jensen (V), at partierne i blå blok kan nå til enighed.

I morgen har Venstre indkaldt til forhandlinger med Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. På mødet forventer Aastrup, at landsbrugspakken bliver forhandlet på plads, og der derudover bliver lavet en tillægspakke.

Indkaldte eksperter belaster Eva Kjers miljøregnestykke

Om der sker andre ting, tør Michael Aastrup Jensen ikke spå om:

- Det er svært at se, hvad fremtiden bringer, men selvfølgelig skal man bruge 90 mandater bag sig som regering. Hvis der pludselig kommer mistillid dele af en regering eller hele regeringen, så er det jo lidt svært for en regering at agere.

Venstre holder fast i, at Eva Kjer Hansen skal fortsætte som minister.

Du kan se hele debatten mellem Naser Khader og Michael Aastrup Jensen i videoen øverst i artiklen.