Ecstasysag genoptages til august

Sag mod tre østjyder genoptages, efter at anklagemyndigheden har fået lov at føre amerikanske narkogangstere som vidner.

De tre østjyske mænd, som er tiltalt for salg og smugling af en kvart million ecstasy-piller til USA, skal nu igennem en helt ny retssag.

Sådan lød Vestre Landsrets afgørelse, efter at Højesteret har vedtaget, at fire dømte amerikandske narkogangstere alligevel skal have lov til at vidne mod de tre danske anklagede.

I december 2007 frifandt Byretten ellers de tre østjyder for salg ecstasypiller. Det skete fordi anklagerens sag især byggede på vidneudsagn fra de fire narkogangstere. Byretten ville ikke acceptere vidnerne, fordi de har fået rabat på deres straf som belønning for at samarbejde med de amerikanske myndigheder.

Men nu må de amerikanske forbrydere altså godt vidne mod de tre østjyder og dermed får anklageren en ny chance for at få de tre østjyder dømt.

- Det er uheldigt efter min overbevisning. Man risikerer, at de amerikanske vidner taler usandt på grund af de fordele, de er blevet stillet i udsigt. Og dermed også at uskyldige bliver dømt, siger Michael Juul Eriksen, forsvarsadvokat, Århus

Sagen er berammet til at begynde i Byretten den 10. august og fortsætte ni dage frem.