Ecstasysag: Anklager kræver 12 års fængsel

Tiltalt århusianer i danmarkshistoriens største ecstasysag stiller op på tv. Han står til 12 års fængsel, hvis anklageren får sin vilje.

Tre århusianske mænd er tiltalt for at have smuglet 250.000 ecstasy-piller fra Holland over Århus og videre til Atlanta i USA.

Anklageren kræver 12 år fængsel til to af mændene, mens den tredje slipper med seks år, fordi han kun var med til én af indsmuglingerne.

Den ene af de tiltalte, Michael Fogh Larsen, indvilgede i dag i at stille op til interview med TV 2 | ØSTJYLLAND på den betingelse, at han ikke skulle udtale sig om skyld- eller strafspørgsmål.

- Det var spil til ét mål, som jeg vil kalde det, hvor det er anklagerens fremlægning af sagen. Det er meget konkluderende fra deres side og ikke en objektiv vurdering. Det er selvfølgelig hårdt at sidde og høre på, siger Michael Fogh Larsen efter mandagens retsmøde.

Michael Fogh Larsen står til 12 års fængsel, hvis anklageren får sin vilje.

- Vi kan ikke finde nogen fortilfælde i dansk ret, så når vi taler om så store mængder som i denne sag, er vi næsten helt oppe at ramme loftet i strafferammen, der er 15 år. Vi har så ment, at de tiltalte skulle have en vis rabat, fordi de har skullet vente i en periode, før de kan få deres dom, siger anklager Poul Gade til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sagen har kørt i næsten fire år, siden de tre mænd blev anholdt i 2006. Der ventes at falde dom på fredag.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.