E45: Sådan er status efter en uge med myldretidskampagne

Hvis lidt flere bilister er villige til at køre før køen, vil alle trafikanter på en stærkt trafikeret strækning opleve mindre kø i morgentimerne

Bilister i Østjylland kan i øjeblikket opleve et skilt som dette i forbindelse med Vejdirektoratets nye kampagne. Foto: Vejdirektoratet

Det er slet ikke dårligt, men der er plads til forbedring.

Sådan opsummerer projektleder Robin Højen Madsen situationen efter den første uge af Vejdirektoratets nye kampagne med budskabet 'kør før køen'.

Nu mangler vi bare 75 mere, så vil alle trafikanter på denne strækning opleve mindre kø i morgentimerne.

Robin Højen Madsen, projektleder, Vejdirektoratet

Vejdirektoratets midler er skilte langs motorvejen og en ny funktion i trafikinfo-app’en, der rådgiver om, hvornår man som bilist skal køre for at undgå myldretiden.

Skiltene fortæller med et glimt i øjet bilisterne, at de kan få mere ud af dagen, hvis de kører inden klokken 7, lyder det fra Vejdirektoratets Robin Højen Madsen. 

Østjyske Motorvej er en af landets mest trafikerede strækninger, og på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus i nordgående retning kører der dagligt 3600 bilister i myldretiden klokken 7 og 8.30 om morgenen. 

Læs også Mindre kø i myldretiden: Vi skal køre hjemmefra noget før

Vejdirektoratet: Husk app'en

Vejdirektoratets mål er at få 4 procent, svarende til små 150 bilister, til at køre uden for det mest belastede tidsrum. 

Fra mandag til fredag har 75 bilister ændret deres vaner og kørt før morgenmyldretiden.

- Det er tæt på en succes. Nu mangler vi bare 75 mere, så vil alle trafikanter på denne strækning opleve mindre kø i morgentimerne, siger Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan man se, hvor stor en forskel 30-60 minutter gør i myldretiden på E45. 

Projektlederen fra Vejdirektoratet anbefaler alle østjyder at downloade trafikinfo-app'en, der altså har fået en ny funktion 

- Appen fortæller, hvornår det er bedst at køre – og hvis bilisterne følger vores anvisninger, så giver vi dem positiv feedback med på vejen, siger Robin Højen Madsen.

En brugerundersøgelse, Vejdirektoratet har foretaget, viser, at 31 procent af bilisterne er villige til at ændre deres afrejsetidspunkt, hvis de kan spare tid i trafikken. 

Her kan du downloade trafikinfo-appen: Google-play / iTunes