E45: Øget trafikmængde er ikke lig med flere ulykker

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at mere trafik på motorvejen overraskende nok ikke har givet flere trafikuheld

Trods en voldsom øgning af trafikmængden på motorvej E45, så er antallet af ulykker faldet. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, som TV2 | ØSTJYLLAND har fået udarbejdet.

På E45-strækningen mellem Randers og Fredericia var der i 2014 i alt 95 trafikulykker, mens der i 2007 var 147 trafikulykker.

Den positive tendens kan også aflæses på antallet af alvorlige ulykker. Her var der 23 alvorlige ulykker i 2014, der kostede seks personer livet. Til sammenligning var tallet i 2007 noget højere med 60 alvorlige ulykker og otte dræbte personer.

Tavlevogne hjælper

Undersøgelsen fra Vejdirektoratet viser en lignende udvikling, hvis man kun ser på Den Østjyske Motorvej, uden den nordligste del af regionen. Her var der 17 trafikulykker med personskade i 2014 mod 48 trafikulykker i 2007.

Hos Falck er man ikke i tvivl om årsagen til den positive udvikling. Her peger man på bedre skiltning og mere fokus på sikkerhed som nogle af forklaringerne.

- Når bilisterne ser tavlevognen, så er de gode til at være opmærksomme på trafikken omkring sig og nedsætte farten, siger Christian Mølbæk, der er stationsleder hos Falck i Aarhus.

Rykker ud med tavlen oftere

Falck fører ikke statistik over, hvor ofte der køres ud til ulykker, men den generelle opfattelse er, at Falck rykker ud med tavlen langt oftere.

- Det er min klare overbevisning, at den store fokus på sikkerhed gør, at antallet af ulykker falder, siger Christian Mølbak.

Den tætte trafik kræver en øget opmærksomhed.

- Hvis vi kører i en tæt stang på motorvejen, så øger vi opmærksomheden på trafikken omkring os modsat, hvis vi kører alene på motorvejen, så slapper vi mere af. Og det er kun godt, for når de store ulykker sker, så er det ofte, fordi vi laver noget andet end at køre bil. Så mit bedste råd er, at vi skal køre bil, når vi kører bil. Og ikke koncentrere os om børn på bagsædet, mobilen eller mad, siger stationslederen fra Falck.

I perioden fra 2004 til i dag er trafikmængden øget med 35 procent.

Se hvordan Falck kan sikre motorvejen ved ulykker i videoen herover.

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning

COVID-19 LIVE:
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Snart er tre procent vaccineret første gang

Politibil

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år