Dykker-rekordforsøg

I SIlkeborg forsøger dykkere i aften, sammen med dykkere fra resten af verden, at sætte en ny rekord i masse-dykning.

Vandet er ikke under frysepunktet, men det kan sikkert godt føles sådan, når 20-30 dykkere springer i vandet i Silkeborg i aften.

- Det er i den kolde ende. Efter nattefrosten er indtrådt, er temperaturen faldet et par grader og jeg forventer omkring 4-5 grader, fortæller formand Søren Meyer fra Søhøjlandets Dykkerklub.

Projektet begyndte i Norge for fem år siden. Dengang var det for at få magelige norske dykkere op af sofaen og ned i vandet. Året efter bredte ideen sig til Danmark og Sverige og i år er der dykkere med fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Færøerne, Svalbard og endelig, fra de varmere himmelstrøg, Egypten.

Første år deltog godt 300 norske dykkere, og sidste år deltog 2.183 dykkere i festlighederne. I år forventer arrangørene endnu en rekord.

- Det satser jeg på. Sidste år var vi 18 deltagere, så bare her i Silkeborg bliver rekorden slået. På verdensplan er jeg også overbevist om at, rekorden bliver slået.

Efter dykkerforsøget er der lidt at varme sig på. Grillen kommer nemlig til at bugne med masser af pølser, og så er der varm kaffe på kanden.

Dykkerne springer i samtidig over hele verden. I Silkeborg er det lige omkring kl. 20.00 og TV 2 | ØSTJYLLAND sender direkte i udsendelsen kl. 19.30.