Dumpekarakter til net-eksamen

Samtlige 9. klasse elever blev i dag snydt for en eksamen i biologi på grund af server-fejl hos Undervisningsministeriet.

Det skulle være så smart, men i dag dumpede Undervisningsministeriets "net-eksamener" så at sige med et brag.

Det der ikke må ske, skete. Systemet gik ned over hele landet.

Det er blandt andet gået udover eleverne på Morten Børup skolen i Skanderborg. Her troede 20 elever, at de langt om længe kunne få overstået årets skriftlige eksamen i biologi.

- Det er træls og det giver ekstra arbejde og frustrerede elever, fortæller skolens viceinspektør, Jan Hougaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Morten Børup skolen var selv med som testskole, da Undervisningsministeriet sidste år testede de nye net-eksamener for første gang.

Tanken er, at alle elever tager den samme prøve online. Med et uni log in og et password kan eleverne via internettet logge sig på serveren ved Undervisningsministeriet. Men den server brød ned i dag og afskar dermed de elever som skulle op i biologi en mulighed for at overstå deres eksamen.

Prøven skulle have taget 30 minutter. Det lykkedes med nød at næppe skolens første hold at gennemføre, mens det andet hold nu må vente på en re-eksamen den 22. maj.

- Den gang gik alt godt, så det der er sket i dag er virkeligt frustrerende. Nu håber vi bare at det går godt i morgen, når eleverne skal op i geografi, siger Jan Hougaard.

Undervisningsministeriet lover at de arbejder på højtryk for at finde frem til fejlen.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30