DSB indsætter togbusser på grund af mangel på lokoførere

Der vil køre færre regionaltog mellem Aarhus H og Fredericia fra på mandag, og indsættes togbusser i stedet for. Årsagen er, at lokomotivførere skal flyttes hen på en anden strækning

Foto: Jens Hasse/Chili

Fra på mandag vil der køre færre regionaltog mellem Aarhus H og Fredericia og indsættes togbusser.

- Vi er ude i, at vi ikke har lokomotivførere nok, så vi på nogle afgange indsætter togbusser, fortæller informationschef i DSB Tony Bispeskov til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Sporarbejde mellem Langå og Hobro: DSB indsætter togbusser

Manglen på lokomotivførere er på grund af sporarbejdet på strækningen mellem Langå og Hobro, som Banedanmark stadig arbejder på.

- Der har også været signalarbejde, som de ikke er færdige med. Derfor kører de ikke med normal køreplan, og er nødt til at sætte hastigheden ned, forklarer Tony Bispeskov.

Læs også Letbanens officielle åbning i silende regn: Talerne blev holdt i toget

Derfor vil strækningen mellem Aarhus H. og Aalborg tage længere tid.

- Det vil tage op til 45 minutter ekstra, og det kræver flere lokomotivfører, som vi ikke bare har, siger Tony Bispeskov.

- Vi har indsat Togbusser på de strækninger, hvor vi har færrest kunder, forklarer informationschefen.

Tjek rejseplanen

Intercity og InterCityLyn vil køre uændret. Men til og fra Børkop og Brejning, vil der blive indsat togbusser, når regionaltoget ikke kører.

Læs også Klamt fund på Djursland: En har skidt i Charlottes indkørsel

- Det er konkrete afgange, og forskellige tidspunkter i hver retning. Vi kører færre tog, og det er ikke alle, som er aflyst, men enkelte er – og de er erstattet af busser, og derfor henviser vi til rejseplanen.dk, siger Tony Bispeskov...

Togbusserne vil blive sat ind fra mandag den 17. september til søndag den 30. september.

To InterCity-tog bliver også erstattet af Togbusser søndag den 23. og den 30. september mellem Aarhus H/Fredericia og Tinglev.

Læs også Kattegatcentret: Skrækscenarie truer vores fremtidige eksistens

Det drejer sig om InterCity-toget fra Aarhus H. kl. 13.38 og fra Tinglev kl. 16.12.

- Det gode råd er, at man går ind og tjekker rejseplanen, som laver den hurtigste rejseform for kunderne, siger Tony Bispeskov.