Dropper planer om vikingelandsby

DR dropper historisk serie om vikingernes liv. Dermed bliver planerne om en vikingelandsby ved Moesgaard ikke til noget.

Danmarks Radio har valgt at skrinlægge en historisk serie om vikinger. Planen var ellers at lave en omfattende serie i 10-12 afsnit, der skulle handle om vikingernes liv. DR ville sammen med Moesgaard Museum ved Århus opføre en vikingelandsby, hvor serien skulle optages.

I cirka et års tid har DR arbejdet på at finde samarbejdspartnere, fonde og co-producenter, der ville være med til det omfattende projekt, men ifølge Per Krogh Simonsen, der er programchef for DR Programproduktion, har interessen ikke været stor nok.

- Der er flere forklaringer på, at vi nu må droppe projektet. DR ville naturligvis bruge licenskroner på projektet, men for at vikingeprojektet kunne gøres så realistisk som muligt, var der behov for at finde fonde og samarbejdspartnere, som ville bidrage med op imod 30 millioner kroner. Det finder vi ikke realistisk efter at have loddet stemningen, siger Per Krogh Simonsen. /ritzau/