Drikkevand forurenet med opløsningsmidler

Drikkevandet i Boulstrup ved Odder er forurenet med opløsningsmidler fra renseri. Der går mange år, før sporene er slettet.

Ifølge de undersøgelser, som Region Midtjylland har foretaget gennem de seneste tre år, er to såkaldte øvre grundvandsmagasiner "kraftigt påvirket" af forurening med opløsningsmidler, mens der flere andre steder er fundet lavere koncentrationer af stofferne.

Det gælder blandt andet i det drikkevand, som Boulstrup Vandværk, der er nabo til renseriet, pumper op til sine 173 forbrugere. Her ligger indholdet af opløsningsmidler dog under grænseværdierne, så derfor kan vandværket foreløbig fortsætte uændret.

- Vi har afsluttet vores undersøgelser, men da regionen jo skal sikre rent drikkevand og sørge for, at jordforurening ikke truer menneskers sundhed, vil vi holde skarpt øje med området de næste mange år, siger geolog Claes Esben Olsen fra Regional Udvikling i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi vil også overveje, om der er behov for at fjerne en forurening under renseribygningerne, og hvordan vi bedst styrer spredningen af forureningen, hvis behovet opstår, siger han.

Han tilføjer, at regionen i den forbindelse har et godt samarbejde med Odder Kommune, der er tilsynsmyndighed i forhold til det lokale Boulstrup Vandværk - og renseriet, for den sags skyld.

Renseriet SL Rens har ligget på Stationsvej i Boulstrup siden 1988 og beskæftiger i dag 37 medarbejdere.

Boulstrup Vandværk har i øvrigt sikret sig, at forbrugerne hurtigt kan kobles om til Odder Vandværk, hvis det bliver nødvendigt.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelse kl. 22.20 på TV 2 | ØSTJYLLAND.

<i>SL Rens ligger i den lille by Boulstrup mellem Odder og Hou:</i>

<br /><small><a href="http://maps.google.dk/maps?f=q&source=embed&hl=da&geocode=&q=SL+Rens&sll=55.94324,10.219367&sspn=0.008928,0.027831&ie=UTF8&hq=SL+Rens&hnear=&t=h&ll=55.938193,10.217457&spn=0.013845,0.043859&z=14" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis stort kort</a></small>