Dramatisk kamp i Århus

To røde kort, to straffespark en bortvisning og en udligning i overtiden. Søndagens Superligakamp mellem AGF og FC Nordsjælland havde det hele.

De 7734 tilskuere på Århus Stadion fik både helte, skurke og det ene point i 2-2 kampen, hvor AGF's detroniserede anfører, Brian Steen Nielsen, rejste sig oven på sagen om skallesmækkeriet, mens holdets nye anfører, Leon Andreasen, fik rødt kort.

- Det var en ekstremt turbulent kamp med utroligt mange afgørende situationer omkring straffespark og røde kort. Men i sidste ende var begge hold meget lige, og uafgjort var et retfærdigt resultat, siger AGF's træner, Poul Hansen. Det uafgjorte resultat betyder, at begge hold fortsat hænger fast i den tungere ende af tabellen, hvor Farum nu har to point for to kampe, mens AGF har et.

For begge mandskaber var det vigtigt at få point for at komme væk fra bunden i fodboldens superliga, og følelserne kom hurtigt frem i sommervarmen. FC Nordsjællands Rasmus Marvits indtog den ubestridte hovedrolle i første halvleg, selv om han kun fik 33 minutter på banen. Kort før den halve time ekspederede han sikkert et hjørnespark fra David Rasmussen ind til 1-0 føring. Men helterollen varede kort. Fem minutter senere gik venstrebacken i sort, da han som sidste mand fældede Morten Rasmussen og dermed både udløste straffespark og rødt kort. En frustreret og utilfreds Marvits måtte forlade banen og overlade hovedrollen til AGF's Brian Steen Nielsen. Han mistede tidligere på ugen anførerbindet på grund af den meget omtalte skalle, han nikkede en medspiller under træningen. Men den tidligere landsholdspiller er stadig AGF's primære dirigent på banen, og han ekspederede sikkert straffesparket ind til 1-1 udligning.

- Det var ikke aftalt, hvem der skulle sparke, men det er naturligt, at jeg med min erfaring går frem og siger, at den skal jeg nok sparke ind, siger Brian Steen Nielsen, der ikke følte sig påvirket af den sidste uges turbulens omkring klubben og spillede en god kamp.

Efter udligningen og udvisningen af Rasmus Marvits lignede det massivt AGF pres resten af kampen. Men 10 minutter inde i anden halvleg viste AGF's nye, unge anfører, Leon Andreasen, at han har lige så meget temperament som sin forgænger. Efter en nærkamp slog han ud efter David Rasmussen og fik det røde kort. De to røde kort bragte balancen tilbage på banen, men kampen fik alligevel en turbulent afslutning. Med tre minutter igen fik AGF den ultimative chance for sejr, da Steen Knudsen dømte straffespark, efter at Francis Dickoh i en relativ ufarlig situation ramte bolden med armen. Men denne gang brændte Brian Steen Nielsen, og Jeppe Tingbjerg kunne i stedet score til 2-1 på FC Nordsjællands næste angreb. I de sidste minutter kastede AGF alle spillere inklusive målmand Steffen Rasmussen frem, og på en frispilning fra Brian Steen Nielsen lykkedes det indskiftede Alex Nørlund at sikre århusianerne det ene point. Den sene udligning fik følelserne til at koge over hos FC Nordsjællands træner, Christian Andersen. Med en fadøl i hånden, en dirrende halspulsåre og et stemmeleje, der rungede i omklædningsrummene under Århus Stadion lod FC Nordsjællands træner frustrationerne få frit løb.

- Det er fuldstændigt vanvittigt, at vi træner otte gange om ugen, og så levere dommerne en så pisse ringe kamp. Jeg plejer ikke at brokke mig over dommerne, men der er indført en karantæneregel for dommere, og den vil jeg gerne se brugt efter i dag, lød det fra Christian Andersen.

/ritzau/

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone