To dræbt under flystyrt

To mænd fra Silkeborg blev i weekenden dræbt under et flystyrt i Schweiz.

Ulykken skete lørdag aften i det sydøstlige Schweiz, hvor 66-årige Peder Toft Trærup og 56-årige Finn Møller Pedersen deltog i et flystævne i byen Mollis og fløj ind i en bjergvæg i omkring 1500 meters højde. De foreløbige meldinger tyder på, at danskerne er fløjet ind i en tordenstorm og derfor blev slynget ind i bjergsiden.

Flyet med de to danskere lettede lørdag eftermiddag klokken 17.30 i et dansk indregistreret Eurostar-fly. Fire timer senere forsvandt flyet fra luftkontrollens radarskærme. Redningshelikoptere fra både Schweiz og Italien blev sendt i luften for at forsøge at lokalisere vraget, men først næsten 20 timer senere - søndag eftermiddag - fik mandskabet i en italiensk helikopter øje på det forulykkede letvægtsfly.

Havarikommissionen i Danmark havde tidligt mandag morgen ikke fået en anmodning om bistand fra de schweiziske myndigheder, men den kommer muligvis senere.

Når danske fly med danskere om bord forulykker i udlandet, er det normalt, at den danske havarikommission bliver bedt om at fremskaffe papirer på flyets vedligeholdelse og på flyets pilot. Silkeborg Politi har underrettet de pårørende til 66-årige Peder Toft Trærup og 56-årige Finn Møller Pedersen.