Drab på politihunde skal koste 6 år

Dansk Folkeparti vil straffe drab og overfald på politihunde hårdere. I dag straffes drab på en politihund som hærværk.

Sidste år, da drabet på politihunden Kayo fandt sted i Århus kaldte både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti det "absurd", at drab på politihunde sidestilles med hærværk. En hund er ikke en ting, mente de to partier.

Nu genfremsætter Dansk Folkeparti sit forslag om, at drab og overfald på politihunde straffes hårdere. Drab på en politihund skal kunne straffes med op til seks års fængsel, mener Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Malene Harpsø.
- Det er uacceptabelt at skyde en politihund, der gør et samfundsnyttigt stykke arbejde, siger Marlene Harpsøe til DR Østjylland.
- Og det duer ikke at taksere det på linie med hærværk, mener hun.

I 2009 bad både begge partier den daværende justitsminister Brian Mikkelsen (K) se på, om straffeloven skulle tilføres en særlig paragraf for drab på politihunde.

- At røverne bliver sigtet for hærværk er helt håbløst. Det må understreges, at en hund er mere end blot en ting, og at skyde efter noget levende er altså udtryk for en større grad af afstumpethed, end hvis man skyder mod døde ting, sagde Socialdemokraternes retspolitiske ordfører, Karen Hækkerup, sidste år til Ritzau.

I dag synes hun, at Dansk Folkepartis forslag er for vidtgående, skriver DR Østjylland.
Karen Hækkerup afventer retsagen mod de litauiske røvere i Århus for at se, hvordan dommeren takserer drabet på Kayo.

Det var under en skudveksling i det nordlige Århus mellem politi og tre undvegne bankrøvere, at politihunden Kayo mistede livet. Den seksårige politihund blev ramt, da røverne under flugten affyrede omkring 10 skud mod politiet.