DR fyrer 35 i Århus

Omkring hver anden medarbejder i DR Produktion mister jobbet.

Danmarks Radios afdeling i Århus bliver også hårdt ramt af besparelser. Op mod 35 medarbejdere bliver fyret i provinsafdelingen.

Det var chokerede og triste medarbejdere, der i dag forlod Danmarks Radio efter et møde om kommende fyringer:

- Folk blev jo stille og kede af det, for nu blev der jo sat ord på det vi har gået og tænkt over den sidste måned, fortæller tillidsrepræsentant på DR Århus, Diana Bach.

- Vi har haft en måned til at gå og forberede os på det her. Jeg troede, jeg var mentalt forberedt, og alligevel så er det som at få en hammer i hovedet. Nu kan vi se, hvilke afdelinger det går ud over, og det er meget meget ubehageligt.

DR Århus består i dag blandt andet af P4 Østjylland, en afdeling af TV-Avisen, og så bliver der på DR i Århus produceret programmer som Genbrugsguld, Hammerslag og Hvad er det værd?

Men hårdest ramt er DR Produktion. Her skal cirka hver anden medarbejder fyres. Fyringerne i Århus er et led i den sparerunde som Danmarks Radio har indledt efter at omkostningerne ved byggeriet i Ørestaden løb løbsk.

- Og ikke nok med at der er rigtig mange, der skal fyres. Vi fik også at vide at for at lukke hullerne, så skal vi løbe stærkere. Og det tror jeg, der er rigtig mange, der synes er næsten helt uoverkommeligt. Vi løber allerede rigtig stærkt.

Samtidig med disse fyringer har DR besluttet, at DR Børne- & Ungeafdeling flytter til Århus, hvilket vil betyde 60 nye stillinger i Århus.