DR dropper Khader som vært

Naser Khader fyret som vært på programmet "Arabiske stemmer" på P1

Naser Khader kan ikke være studievært i Danmarks Radio, DR, som konservativ kandidat, siger DR's redaktionschef Judith Skriver.

Danmarks Radio siger farvel til Naser Khader som studievært på P1-programmet 'Arabiske stemmer', fordi han opstiller til Folketinget for De Konservative. Naser Khader stiller op som spidskandidat i valgkredsene Aarhus Syd og Skanderborg.

Det skriver dr.dk ifølge MediaWatch.

- Allerede i går fortalte jeg Naser Khader, at vi ikke kan leve med hans dobbeltrolle, siger redaktionschef Judith Skriver, DR Danmark, til DR Kultur.

- Det strider imod DRs programetik, at have en politiker ansat, der har nogen af de samme værdipolitiske mærkesager, som han udtaler sig om som vært.

Der er ifølge Judith Skriver ingen vej udenom, selv om hun gerne så ham fortsætte. Det ville Naser Khader også gerne. Han er uenig med DR og mener ikke, at "Arabiske stemmer" er et politisk program.

Naser Khader peger på, at i lørdagsprogrammet "Mads og monopolet" på P3 er Søren Pind (V) fast gæst sammen med Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Siden 2012 har Naser Khader bestyret "Arabiske stemmer" sammen med Steen Nørskov. Nu søger DR en afløser for Naser Khader, oplyser Judith Skriver.

Fakta om Naser Khader:

- Alder: 51 år

- Født: 1. juli 1953 i Syrien

- Uddannelse: Cand.polit. fra Københavns Universitet

Karriere:

- Medlem af Det Radikale Venstre 1984-2007 (siden 2001 i Folketinget)

- Folketingsmedlem for Ny Alliance og Liberal Alliance 2007-2009

- Folketingsmedlem for De Konservative 2009-2011

- 2015: Naser Khader stiller op til folketingsvalget for De Konservative i Østjylland

Kilder: Folketinget, m.fl.