Dødsulykke undersøges

Embedslæge skal undersøge dødsulykke på Bøgeskovhus

02:36

1 af 2

En 88-årig kvindelig beboer har mistet livet, efter hun den 11. juli rullede ned ad en trappe med sin kørestol på Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby i Aarhus. Ulykken skal nu undersøges af embedslægen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere på året fortalt, hvordan plejecentret i foråret fik 15 påbud fra embedslægen om fejl og mangler i den daglige pleje. De fejl er siden blevet rettet op, men nu kigger embedslægen altså endnu en gang nærmere på plejecentret efter ulykken, som kostede den 88-årige livet.

- Vi har ikke noget imod, at embedslægen vil kigge stedet i krogene. Det har vi haft det seneste halve år, så det har vi ikke noget imod overhovedet, siger Kim Lassen, der er centerchef i Bøgeskovhus.

Se: Fejl i behandling af ældre

Ulykken skete lørdag den 11. juli, hvor den 88-årige beboer kørte ud ad en dør i sin kørestol og fortsatte ned ad en trappe med fire trappetrin.

Efter faldet blev den kvindelige beboer indlagt på sygehuset, hvor hun to dage senere døde som følge af ulykken.

- Der er ingen tvivl om, at vi er påvirket af det, der er sket, siger Kim Lassen, der fortæller, at Bøgeskovhus ikke er et sted, hvor dørene bliver låst for beboerne, da de skal kunne færdes frit rundt på stedet.

På Bøgeskovhus vil de nu forebygge, at lignende episoder kan finde sted. Derfor er de i gang med at forberede en række nye sikkerhedsforanstaltninger.

Centerchefen kan ikke garantere, at en lignende episode vil kunne finde sted igen.

- Det kan jeg ikke, og der er der ikke nogen mennesker, der kan, men vi vil gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at sådan noget ikke sker igen, siger Kim Lassen.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.