Dødstrusler mod Randers-politiker

Tyrkiskfødt medlem af Randers Byråd bliver truet på livet på grund af sin tro.

Det tyrkiskfødte byrådsmedlem i Randers, Feramuz Acar, har modtaget snesevis af trusler fra det islamiske miljø i løbet af det seneste år.

Feramuz Acar er formand for de cirka 10.000 danske tyrkere, der bekender sig til blandingsreligionen alevisme. Religionen består af elementer fra især islam, men også gammel tyrkisk folketro, kristendom og buddhisme. Cirka 25 procent af Tyrkiets befolkning er alevier.

Tidligere har Feramuz Acar kunnet praktiskere sin tro uden de store problemer, men siden Muhammed-krisen for snart et år siden har han måttet finde sig i jævnlige trusler på telefon, via SMS og på email.

- Jeg får at vide, at jeg vil blive slået ihjel. Andre siger, at jeg skal gå ad Helvede til, og at Allah vil straffe mig, siger Feramuz Acar, der er medlem af byrådet for Beboerlisten.

Feramuz Acar tror ikke, at det er randrusianske muslimer, der står bag dødstruslerne, og han er derfor ikke bange for at færdes i byen. Når han er i København sørger han dog for aldrig at være alene, når han er udenfor.