Dna-spor førte til anholdelse i voldtægtssag

50-årig mand fra Randers er anholdt, mistænkt for groft voldtægtsforsøg mod norsk kvinde ved Fjellerup strand i juli.

En 50-årig mand fremstilles torsdag i et grundlovsforhør. Han sigtes for groft voldtægtsforsøg mod en norsk kvinde i et skovområde på Djursland.

Ventetiden gav pote for politiet i Grenaa, der siden midten af juli har efterforsket et voldtægtsforsøg mod en norsk kvinde. De tekniske spor fra gerningsstedet er omsider kommet tilbage fra Retsgenetisk Institut, og de peger i retning af en 50-årig mand fra Randers, oplyser vicepolitiinspektør Jørgen Munk fra Østjyllands Politi.

- Han blev anholdt onsdag på baggrund af dna-spor og fremstilles torsdag med krav om varetægtsfængsling, siger Jørgen Munk.

Den 36-årige kvinde løb en frisk aftentur langs strandkanten på Djurslands nordkyst, da hun blev passet op og tvunget ind i skoven mellem Fjellerup og Bønnerup. Det skete mandag den 16. juli.

Manden bandt hende og truede med en kniv. Herefter tvang han hende til anden kønslig omgang end samleje og forsøgte voldtægt. På et tidspunkt gik manden lidt væk fra kvinden, så hun havde
held med at stikke af og få hjælp fra nogle børn og en voksen, der er ude at ride en tur på stranden.

Fredagens grundlovsforhør sker bag lukkede døre, så Jørgen Munk har ikke yderligere oplysninger i sagen. Politiet har tidligere haft anholdt og sigtet en 57-årig mand fra Fyn for voldtægtsforsøget. Han blev dog løsladt igen den 20. juli.
/ritzau/