DMI opgraderer storm: Helga rammer fredag morgen

Østjylland slipper ikke så let som først antaget. Udsigt til vindstød af stormstyrke fredag morgen og formiddag

Gorm havde en voldsom kraft, da den søndag ramte Østjylland (billedet t.h.). Helga bliver dog heldigvis en smule mere medgørlig end sin forgænger, vurderer DMI. Foto: DMI/Tage Svindt Lund Christensen

OPDATERET: Mindre end fem dage efter, at Gorm fejede over landet, bliver Østjylland efter alt at dømme ramt af et nyt kraftigt blæsevejr.

Fredag morgen rammer stormen Helga Danamark. Nordjylland ser ud til at blive hårdest ramt, men også i Østjylland er der udsigt til kuling med vindstød af stormstyrke.

Tidligere torsdag vurderede vagthavende meteorolog ved DMI Mette Wagner over for tv2oj.dk, at der var udsigt til hård vind med vindstød af kulingstyrke i Østjylland. Nu opgraderer DMI imidlertid varslingen.

DMI forventer, at Helga rammer Østjylland fredag morgen ved syv-tiden. Særligt i den nordlige del af Østjylland - i Randers og på Norddjurs - bliver vindstødene voldsomme.

Trods opgraderingen af DMIs varsling er der næppe udsigt til, at Helga i Østjylland trækker en stribe af væltede træer og ødelagte trampoliner efter sig sådan som det var tilfældet søndag aften, da Gorm var på besøg.

Længere mod nord bliver Helga formentlig en langt mere voldsom oplevelse. Her er der udsigt til vindstød på op til orkanstyrke:

Søndagen i billeder: Da stormen Gorm ramte Østjylland

- Helga snitter Nordjylland, og her er der tale om en reel storm, siger vagthavende meteorolog Mette Wagner.

I modsætning til i morgen, fredag, var Østjylland blandt de steder, der var hårdest ramt af stormen i søndags.

Ved Sletterhage Fyr på Helgenæs blev der målt vindstød på op til 40/s. Middelvinden blev målt til 31 m/s, hvilket er stærk storm på grænsen til orkan.