DMI om sne-varsel: Østjyderne skal ikke finde kælken frem

Få centimeter sne i Østjylland, men pas på glatte veje, lyder det fra DMI

Genrefoto. Foto: Palle Hansen

Hvis man vil have de bedste odds for, at kunne lave en lille snemand eller en sne-engel i denne weekend, så skal man befinde sig i det sydlige Danmark.

Sådan lyder den seneste prognose fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Østjylland ser i første omgang ud til at 'slippe' for de større snemængder, hvorimod der er varsel om snestorm på Fyn, Sjælland og Lolland-Falster.

I de østjyske egne vil der ifølge vagthavende hos DMI Steen Rasmussen formentlig blot falde et par centimeter sne eller slud natten til søndag og i løbet af søndagen:

- Østjylland er ikke det område, der bliver værst ramt - selvom nogen jo nok havde håbet på en kælketur. Det ser umiddelbart ud til, at det mest er en våd omgang der venter i form af slud, siger han til tv2oj.dk.

- Det kan måske drysse lidt det næste døgns tid, men det vil formentlig smelte hurtigt igen.

Vådt og glat

Vejrprognoserne tidligere på ugen pegede ellers på, at vintervejret for alvor kunne komme til Østjylland i denne weekend.

Det vil det dog også stadig - bare uden sne. Dagstemperaturerne vil ligge på omkring tre til fem grader, mens der om natten vil komme frost.

Selvom snebarometeret er dalet kraftigt for denne weekend, skal østjyderne stadig være opmærksomme på vejene, som kan blive glatte.

Vejtemperaturen kan falde helt ned til minus to grader og med de mange millimeters regn der er faldet den seneste tid, så er det med at være forsigtig.

- Temperaturen kan komme under frysepunktet, siger Steen Rasmussen fra DMI.

Varslet om sne har i denne uge skabt travlhed hos mange autoværksteder, som har haft nok at se til med at skifte vinterdæk.

Det er et lavtryk over Syddanmark, som i weekenden vil kaste lidt hvidt nedbør af sig. På Fyn, Sjælland og Lolland-Falster kan der komme op mod 10-14 centimeter sne frem mod søndag aften.

Brrr! Nu bliver det koldt - og med risiko for sne i weekenden