DMI advarer: Vindstød af stormstyrke på vej til Østjylland

Kraftige vindstød rammer Østjylland efter midnat

For to år siden væltede juletræet på Rådhuspladsen i Aarhus under en storm. Natten til søndag rammes Østjylland igen af meget kraftige vindstød.

Østjyderne gør klogt i at stille blomsterkummerne indenfor i garagen og i at tjekke, at trampolinen i baghaven er forsvarligt spændt fast.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) bliver Østjylland natten til søndag ramt af en kraftig blæst fra vest. Vindstødende bliver af stormstyrke, lyder advarslen fra meteorologerne.

- Vi har varslet om vindstød på mellem 24 og 28 meter i sekunder. Hele Østjylland risikerer at blive ramt, så advarslen omfatter hele området, siger den vagthavende meteorolog ved DMI lørdag formiddag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De voldsomme vindstød når ifølge DMI deres klimaks i perioden mellem kl. 01 og 05 natten til søndag. Hvis man færdes udendørs, bør man tage sine forholdsregler.

- Vindstødene er kraftige nok til, at tagsten blæser ned, og at grene knækker af træerne. Så man skal være forsigtig, lyder advarslen.

Tjek taget for løse tagsten

DMI opfordrer til, at man lørdag tjekker sit tag for løse tagsten, og at man evt. tager løse genstande inden døre.

Vindstød af stormstyrke medfører normalt, at tagsten blæser ned, store grene knækker, ligesom træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er desuden stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

tv2oj.dk følger løbende vejrsituationen og fortæller mere, såfremt DMIs varslinger ændrer sig.