Djursland mister tre strande med Blå Flag

Friluftsrådet har offentliggjort listen over strande med Blå Flag. Strandene med Blå Flag i Østjylland går tilbage med en. Se listen her.

Vibæk Strand i Syddjurs Kommune og Fjellerup Strand Nord, Gjerrild Nordstrand og Skovgårde Strand i Norddjurs Kommune har mistet det Blå Flag.

Dermed kan disse strande ikke prale af at leve op til kravene om vandkvalitet, miljøundervisning og information, drift, service og faciliteter samt sikkerhed, som er de kriterier, der uddeles Blå Flag efter.

- Blå Flag på strande tildeles blandt andet på baggrund af badevandsdata fra sidste år. Og den tørre og varme forsommer afløst af mange ekstreme regnskyl i slutningen af sæsonen har haft betydning for badevandsmålingerne for flere strande, siger Blå Flag-koordinator, Mikal Holt Jensen, fra Friluftsrådet.

Friluftsrådet oplyser, at det generelt er specielle vejrforhold sidste år, der ligger til grund.

Lystrup Strand i Norddjurs Kommune er ny på listen, hvilket Bellevue Strandpark og Moesgaard Strand i Århus Kommune er det.

I Skanderborg Kommune er der ingen forandringer. Her har Knudhule Strand og Sdr. Ege Strand fortsat det Blå Flag.

Odder Kommune hart fortsat fire strande med det Blå Flag.

I alt har 20 strande i Østjylland fået det Blå Flag mod 21 strande sidste år.

<a href="/files/dokumenter/rapporter/BlaaFlagStrandliste2007.doc" target="_blank">Klik her og se den samlede liste over strande i Danmark med det Blå Flag.</a> (Word-fil)

<a href="/files/dokumenter/rapporter/BlaaFlagStrandKrit2007.doc" target="_blank">Klik her for at læse kriterierne for at få det Blå Flag.</a> (Word-fil)