Dims fra Odder kan spare strøm og redde miljøet

To opfindere fra Odder udvikler dims, der sørger for, at bl.a. radioer og tv-apparater ikke bruger strøm, når de er på standby.

Spar et par tusinde kroner om året og red samtidig miljøet. To opfindere fra Odder har opfundet en dims, der kan få den virkning for hver eneste familie, fortæller P4 Østjylland.

En begejstret europapolitiker er allerede gået i gang med at overtale EU-Kommissionen til at bruge opfindelsen til at stille skrappe krav til, hvor meget strøm vores husholdningsmaskiner bruger.

Der er tale om en såkaldt Low Power Transformer. Den kan bygges ind i radioer, tv-apparater, frysere, køleskabe og alle andre husholdningsapparater. Og derefter bruger apparaterne stort set ingen strøm på standby.

Opfinder René Ingemann Pedersen siger til P4 Østjylland, at opfindelsen kan betyde, at vi sparer ti procent på vores strømforbrug.

Gevinsten kan hentes ved, at det bliver et krav, at alle elektriske apparater kun må bruge 0,001 Watt ved Stand by. Det kan Low Power Transformeren klare.

Socialdemokraten Dan Jørgensen fra Europaparlamentet har allerede opfordret EU-Kommissionen til at gå i gang med at stramme kravene til, hvor meget strøm elektriske apparater må bruge på standby.

De to opfindere fra Odder har søgt patent på deres opfindelse og er i gang med at forhandle med investorer og producenter om at sætte Low Power Transformerne i produktion.

<i>Kilde: P4 Østjylland</i>