Dialogcentret advarer mod religiøse kurser

Dialogcentret i Århus advarer mod medarbejderkurser med religiøse undertoner. Udbyderen fortæller ofte ikke hele sandheden om det religiøse indhold, advarer Dialogcentret.

Kurser med et såkaldt spirituelt indhold er stærkt på vej frem i erhvervslivet, fordi virksomhederne håber, at det kan få medarbejderne til at yde lidt mere.

Det vurderer cand.teol. Tom Thygesen Frederiksen fra Dialogcentret i Århus, hvor man forsøger at holde øje med nyreligiøse tendenser. Men virksomhederne er ofte alt for ukritiske, når de indlader sig med den type kurser, mener han. Ifølge Tom Thygesen Frederiksen, som har studeret udbuddet, fortæller kursusudbyderen ofte ikke hele sandheden om det religiøse indhold.

Det glæder for eksempel, når det handler om den indiske meditationsteknik Transcendental Meditation. - Der er ingen tvivl om, at der er tale om nogle kraftige teknikker, som går ned og bearbejder personen på det ubevidste plan. Der findes eksempler på, at det kan gå galt. Sådan er det altid, når man ligger og roder med de her ting, siger Tom Thygesen Frederiksen.