DF redder Kaospiloterne

Dansk Folkeparti vil give Kaospiloterne statsstøtte, hvis uddannelsen lægges ind under Handelshøjskolen.

Den økonomisk pressede iværksætteruddannelse Kaospiloterne kan få lov at overleve med fast offentligt støtte, hvis uddannelsen lægges ind under Handelshøjskolen i Århus.

Sådan lyder den overraskende melding nu fra Dansk Folkeparti, som ved de to seneste finanslovsforhandlinger har modsat sig fast statslig støtte til Kaospiloterne. Dermed har partiet blokeret for det ønskede årlige bidrag til uddannelsen på ca. fem mio. kr., selvom bl.a. både konservative og Venstre bakker op om den internationalt roste uddannelse.

Fremtiden har derfor været særdeles uvis for den århusianske iværksætteruddannelse, som tiltrækker studerende fra en række lande, og som for tiden knopskyder med tilsvarende skoler i bl.a. Oslo, Malmø og Rotterdam.

- Vi fastholder, at uddannelsen ikke skal stå alene. Til gengæld vil vi acceptere, at der gives offentlig støtte til Kaospiloterne via undervisningsministerens budget, hvis uddannelsen lægges ind under Handelshøjskolen i Århus som et appendix, siger Louise Frevert. /ritzau/