DF kræver afklaring på tuneser-sag

Terrormistænkt tuneser bor angiveligt tæt ved Muhammed-tegneren Kurt Westergaards hjem i Århus. DF kræver, at regeringen griber ind.

Dansk Folkeparti kræver en øjeblikkelig afklaring på, hvordan en terrormistænkt tuneser kan bo tæt ved Muhammed-tegneren Kurt Westergaards hjem i Århus.

Kravet skyldes, at den 36-årige, der er på tålt ophold i Danmark, ifølge dagbladet B.T. ikke sidder i Sandholmlejren, langt fra den mand, han er mistænkt for at ville dræbe.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, vil derfor rejsen sagen under dagens forhandlinger med VK-regeringen om næste års finanslov.

- Jeg synes simpelthen, at det er det mest oprørende, og jeg har tænkt mig at rejse det derinde. Naturligvis. Reglerne er sådan - jeg synes, at de er forkerte og bør laves om - men det er Udlændingestyrelsen, som bestemmer, hvor en på tålt ophold skal bo Hos familien eller på Center Sandholm. Og det er jo fuldstændig urimeligt, at han bor i den samme lejlighed, hvor politiet har anholdt ham, siger Pia Kjærsgaard.