DF: Ingen grund til at bygge ny politiskole op fra bunden

Dansk Folkeparti ser gerne, at den nye politiskole i det vestlige Danmark lægges i en eksisterende bygning

Peter Kofod Poulsen Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Der er ingen grund til at bygge en ny politiskole op fra bunden. I stedet bør man indrette en eksisterende bygning til formålet.

Det mener retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti, der dermed går imod de anbefalinger, som Rigspolitiet anbefaler i en ny rapport.

- Det er vores helt klare indtryk, at der findes mange egnede bygninger, som kommunerne har gjort sig store anstrengelser for at melde ind, siger Peter Kofod Poulsen (DF).

Læs også Medie: Rigspolitiet anbefaler nybyggeri til politiskole

- Et af de helt vigtige kriterier for os er, at vi kan komme hurtigt i gang. Der er det vores vurdering, at brug af eksisterende bygninger vil være en god løsning.

Hvis Folketinget beslutter sig for, at der ikke skal bygges nyt, anbefaler Rigspolitiet, at den nye skole skal ligge i enten Holstebro, Vejle eller Skanderborg.

Rigspolitiets anbefalinger til Folketinget blev søndag fremlagt i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Der blev også vedlagt et danmarkskort over de bedst mulige placeringer af den nye politiskole, som skal ligge vest for Storebælt.

Kortet inddeler Danmark i røde, gule og grønne områder, hvor de grønne anses som de mest velegnede. Det udelukker samtidig nogle af de kommuner, der er kommet med bud på placeringer af politiskolen.

Læs også Ny politiskole vest for Storebælt udskydes

- Det kort får ikke særligt stor betydning for, hvor vi kommer til at lægge en politiskole, når vi når dertil. Jeg har svært ved at lægge mig ned over for et kort, der inddeler Danmark i røde, gule og grønne områder.

- Vi går efter at finde det sted, der giver bedst mening i forhold til, om der er bygninger, siger Peter Kofod Poulsen (DF).

Socialdemokratiet fokuserer først og fremmest på at få en snarlig afklaring på politiskolens placering. Det understreger retsordfører Trine Bramsen (S) i en skriftlig kommentar.

- Der er et kæmpe behov for at uddanne flere betjente. Meget tyder på, at justitsministeren er bange for at træffe beslutningen - og dermed skuffe en række borgmestre.

- Det er uansvarligt. Ministeren må sikre, at beslutningen træffes nu, så den nye skole kan igangsættes, skriver hun.