Detektivkorps skal forhindre bokse-pirateri

Vil man se lørdagens boksebrag, må man betale for det. Detektivkorps skal sørge for, at pubber og barer i Århus gør det.

Der er stor interesse for lørdagens boksebrag mellem Mikkel Kessler og Joe Calzaghe, og det har fået utallige værtshuse til at betale for at få lov til at vise kampen for deres mange tørstige og bokseinteresserede kunder.

Men der er også mange, der prøver at undgå regningen for offentlig visning af kampen, og det ved udbyderen, Canal Digital, udmærket.

Derfor sender de lørdag aften et gruppe detektiver ud i det århusianske værtshusmiljø, og deres opgave er simpelthen at kontrollere, at der ikke er noget smugkiggeri.

Det gør de, ifølge Canal Digitals direktør Jens B. Arnesen, på grund af de tårnhøje priser, der betales for bokse-rettigheder.

- Det er utrolig skadeligt for udviklingen af dansk boksning, hvis vi ikke kan vise de store, dyre stævner som Pay-Per-View og dermed sende nogle indtægter videre til boksesporten, siger Jens B. Arnesen.

Det koster minimum 5.500 kroner plus moms at vise kampen et offentligt sted, mens prisen er 500 kroner, hvis Kessler-kampen skal ses hjemme i sofaen.