Det værste blæsevejr har nu passeret Østjylland

Stormen er ifølge DMI nu rykket længere østpå, hvor hovedstaden pt oplever vindstød af orkanstyrke

Mange træer er væltet overalt i Østjylland. Billedet her er fra Frydenlund i Aarhus. Foto: Farhad Ezio Akbari

'Gorm' var en livlig herre, og stormen gav store udfordringer i det østjyske. Men nu skulle det værste være overstået.

- Stormen har bevæget sig videre østpå, hvor København lige nu er ramt. I Østjylland nåede man ved Sletterhage Fyr op på en middelvind på 31 m/s og vindstød på 40 m/s. Så vi var tæt på en regulær orkan der, fortæller vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek.

Stormen kulminerede således også før først antaget, som var ved 22-tiden.

- Det blæser stadig pænt, men kun en hård vind til kuling. Der er således nu kun en minimal risiko for vindstød af stormstyrke i Østjylland, siger Mogens Rønnebek.

VIDEO: Storm rev taget af boligblok

DMI kan samtidig oplyse, at en af steder, hvor stormen var allerværst var i det sydlige Kattegat, og blandt andet ved Sjællands Odde målte man en overgang en middelvind på 35 m/s og vindstød op til 40 m/s.

Travl morgen venter Falck

Hos Falck har man haft 11-12 stormrelaterede henvendelser fra østjyder. De beretter om væltede træer, nedfaldne tagplader og vinduer, som er blæst ind.

- Men heldigvis har ingen mennesker og dyr været involveret, så mange af opgaverne venter vi med at tage os af til i morgen. Vi har respekt for dem, det er gået udover, men jeg skal også tage hensyn til mit mandskab. Det er farligt for dem i mørket, og det blæser stadig, lyder det fra driftschef hos Falck, Thomas Dietz.

I stedet bliver mandag morgen nok travl for Falck, der i morgentimerne gerne vil advare bilisterne om at tage hensyn til de væltede træer, som kan give trafikale problemer.

- Folk skal køre hjemmefra i ordentlig tid i morgen tidlig, og så skal man være ekstra opmærksom, siger Thomas Dietz.