- Det er torskedumt

Panelet i Hits & Holdninger diskuterer sag, hvor DF'er er blevet ekskluderet efter ytringer på Facebook

06:37

1 af 2

Kell Siegenfeldt, der stillede op til byrådsvalget i Silkeborg i 2013 for Dansk Folkeparti, er blevet smidt ud af partiet efter ytringer på Facebook i kølvandet på terrorhandlingerne i København.

Den sag diskuterer panelet i denne uges Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg synes, at det er et klokkeklart eksempel på en dårlig politiker, for selvfølgelig skal han tænke på, at det kan godt være han mener det, men om det nu en god idé at lukke det ud, for det kunne jo være, at det ikke var i overensstemmelse med partiet. Så det er torskedumt, og man skal altid tænke sig om, siger Benno Blæsild, der er direktør på Fregatten Jylland.

Kell Siegenfeldt har på sin Facebook-profil lavet en række kontroversielle opdateringer, hvor han blandt andet skriver, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) samt justitsminister Mette Frederiksen (S) bærer skylden for terrorangrebet i København.

Se: DF'er smidt ud af partiet

Også Tanja Lauenborg fra Randers, der er talsmand FOA Ungdom, synes, at det er forkert af politikeren at skyde skylden for angrebet i København på en række politikere samt kronprins Frederik.

- Grundlæggende er der kun én gerningsmand, og det er den person, der vælger at trykke på aftrækkeren og skyde et andet menneske. Der er ikke andre, der har det ansvar, så jeg synes, at det er at gå langt over stregen i det her tilfælde, siger Tanja Lauenborg.

Hun fortsætter:

- Og jeg er rigtig ked af, at vi er kommet så langt ud, at der er nogen, som bruger en rigtig tragisk situation med terror til at lave noget politisk fnidderfnadder. Vi bør stå sammen, vise kærlighed og støtte til hinanden i stedet for at give skylden videre til nogen, som ikke har noget med det at gøre, siger Tanja Lauenborg.

I videoen øverst på siden kan du se panelet i denne uges Hits & Holdninger diskutere sagen.

Og vil du se hele programmet, kan du det her.