Det bliver en kold marts

Foråret indledes koldere end normalt

Kong Vinter har ikke tænkt sig at slippe taktstokken lige med det første. Faktisk bliver det ifølge DMI en anelse koldere i Danmark de første par uger af marts i forhold til, hvad vi har set de seneste 10 år.

- Den lune luft, vi oplever nu, erstattes af koldere luft i løbet af den kommende uge. Vi kan sagtens få flotte dage med sol, men vejret ser ud til at blive koldere end normalt på denne årstid, siger meteorolog Flemming Präem-Larsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Fra midten af marts er der muligvis trøst at hente, hvis man er tilhænger af lunere vejr.

- Fra det tidspunkt kan det godt være, vejret retter sig en smule ind i forhold til det normale, men vi kommer formentlig til at opleve en svag hældning til den kolde side, siger Flemming Präem-Larsen.

Nogle martsdage når temperaturen næppe over frysepunktet, og der bliver nætter, hvor termometret når ned på otte til ti graders frost. I første halvdel af måneden er der ikke udsigt til megen nedbør, mens der kan komme mere i sidste halvdel.

- Noget af nedbøren kan godt blive hvid, siger Flemming Präem-Larsen, der dog ikke tør spå om, hvorvidt snevejr kan blive en trussel mod påskefrokosten i slutningen af marts.

- Der er vi så langt henne på måneden, at det er lidt usikkert, hvad der kommer til at ske, siger han.