Den østjyske kamp på Folkemødet: Udvid E45

E45 skal udvides, det er budskabet til Folkemødet

01:29

De østjyske borgmestre er draget til Bornholm i denne uge. De deltager i Folkemødet i Allinge sammen med de fleste danske politikere. 

Og derfor er det også en god platform til at tale sin sag overfor folketingspolitikerne. Business Region Aarhus, som er en samling af de østjyske kommuner, er taget til Bornholm med projektet Det Tredje Spor, der går ud på, at få E45 i Østjylland udvidet til tre spor.

- Vi er fuldstændig klar over, at hvis ikke vi råber højt så vil vores folketingspolitikere få øje på andre infrastrukturelle investeringer, som er lige så vigtige for dem, siger borgmester i Skanderborg Kommune og formand for Business Region Aarhus Jørgen Gaarde.

God mulighed for at få politikere i tale
På Folkemødet i Allinge gør de østjyske borgmestre opmærksom på de østjyske trafikale udfordringer, og det er vigtigt, at holde folketingspolitikernes fokus fast på E45 mener Jørgen Gaarde.

- Vi får lejlighed til at tale med rigtig mange af vores gode kollegaer, som er på Christiansborg og får lov til endnu engang at varme dem op på historien, og vi ved, at de vil meget gerne løse den her problemstilling med E45, vi skal bare hjælpe dem lidt på vej med fortsat at holde fokus på E45, siger Jørgen Gaarde.