Demonstration opløst i Gellerup

Anti-islam demonstration i Gellerup blev opløst efter stenkast og affyring af kanonslag.

Stenene fløj igennem luften og fyrværkeri bragede i boligområdet Gellerup ved Århus, da foreningen Stop Islamiseringen af Danmark lørdag middag demonstrerede mod islam.

Men det lykkedes politiet i samarbejde med lokale repræsentanter for de mange nationaliteter i området at forhindre sammenstød mellem de blot 12 demonstranter med små papirdannebrogsflag og de grupper, der fandt demonstrationen midt i deres boligområde voldsomt provokerende.

På forhånd var der gjort en stor indsats for at undgå at beboerne i området lod sig provokere til at angribe demonstrationen. Men da en større gruppe unge ophidsede indvandrere begyndte at kaste med sten mod politiets indsatsvogne og fyre raketter og kanonslag af til højre og venstre ind mellem folk, blev stemningen stadigt mere ond.

Derefter faldt der ret hurtigt ro igen over området. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14463">Kritik af Gellerup-demonstration (9/6-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14420">Anti-islam demonstration i Århus (6/6-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14375">Gellerup-demonstration udskudt (31/5-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14360">Frygter demonstration i Gellerup (30/5-06) </A></STRONG>