Debat: Skal hash legaliseres?

Stor uenighed blandt ungdomspolitikere

03:57

1 af 2

Skal hash legaliseres?

Det var det store spørgsmål fredag aften, hvor Jens Husted, der er landsformand for Venstre Ungdom, og Anders Konradsen, der er bestyrelsesmedlem i DSU, gæstede TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og de to var bestemt ikke enige.

Mens Jens Husted fra Venstre Ungdom gerne vil have frigivet hash, så er kollegaen fra DSU af en anden overbevisning.

- Strukturen omkring handel med hash i dag støtter rockere, bander og andre kriminelle, som skovler penge ind ved at sælge hash, og forbuddet mod hash virker ikke. Alle danskere kan på 24 timer skaffe hash, alle unge kan i hvert fald. Det er tid til at tage skeen i den anden hånd og gøre noget andet, siger Jens Husted.

Men de synspunkter deler Anders Konradsen bestemt ikke.

- Nej, det er ikke på tide, og jeg synes heller ikke, at det er en fejlslagen indsats, man har haft i 40 år. Hash i dag har stadig negative konsekvenser for de unge mennesker, der ryger det, og man kan se, at det giver indlæringsvanskeligheder og hukommelsestab og i værste fald uddannelsesfrafald. Jeg synes ikke, vi kan støtte, at vi legaliserer det her. Der er en fare for, at den barriere, som måske gør, at unge ikke ryger hash, forsvinder, og at de kommer ud på en glidebane og begynder på det. Det kan lede til uddannelsesfrafald, hvilket det for eksempel gør i Holland, hvor det er legaliseret, siger Anders Konradsen, der er bestyrelsesmedlem i DSU i Aarhus.

I indslaget over artiklen kan du se hele debatten om legaliseringen af hash.