- De skal væk fra myldretiden

Eigil Andersen, der er medlem af Folketinget for SF, vil også have de store vindmølletransportere væk fra motorvejene i myldretiden

02:40

1 af 2

Det skal være slut med at møde de store og langsomme vindmølletransportere på motorvejen midt i myldretidstrafikken. Sådan lyder det fra Eigil Andersen (SF), der er valgt i Østjyllands Storkreds.

Dermed bakker han Peter Sørensen (S), der er borgmester i Horsens Kommune, op.

Borgmesteren fortalte søndag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han vil undersøge, om det er muligt at flytte de store særtransporter, så de kan køre om natten i stedet for lige midt i myldretiden.

- Det er skørt, at de store særtransportere skal køre i myldretiden, hvor det generer tusindevis af trafikanter, siger Eigil Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han mener, at særtransporterne giver risiko for kødannelser og opbremsninger, hvilket er med til at øge risikoen for sammenstød på motorvejen. Derudover mener han, at trafikanterne spilder unødvendig meget tid på at holde i kø i forbindelse med særtransporterne.

Se: - En relevant diskussion

- Jeg synes, at det bedste ville være, hvis de kørte om natten, og hvis ikke det kan lade sig gøre, at de så kørte i et andet tidsrum end i myldretiden, siger Eigil Andersen.

Han fortsætter:

- Det handler om at bruge sin sunde fornuft, og den mener jeg ikke bliver brugt her.

Eigil Andersen tog allerede sagen op tilbage i 2007, da han stillede den daværende transportminister et §20-spørgsmål i forbindelse med særtransporterne i myldretiden på motorvejen.

Eigil Andersen fortæller, at han nu vil tage sagen videre til Magnus Heunicke (S), der er transportminister.

Du kan se mere om sagen indslaget øverst på siden, hvor også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Kim Christiansen (DF) udtaler sig om sagen.