De første passivhuse i Århus udlejes nu

Netop nu starter Boligforeningen Ringgården udlejning af ny banebrydende bebyggelse.

Det er Lærkehaven afd. 35 i Lystrup, som med sine 32 passivhuse er den største bebyggelse af sin art i Århus og den største almene af slagsen i Danmark. At husene opfylder kravene til passivhus standard betyder, at husene i afd. 35 bruger ca. 85% mindre til opvarmning end et traditionelt nybygget parcelhus i nabolaget.

- I Boligforeningen Ringgården har vi for længst erkendt, at det er sund fornuft at bygge huse, der kan begå sig i fremtiden. Derfor har vi de sidste 10 år bygget boliger, der er betydeligt bedre end bygnings¬reglementets standardkrav, når det gælder miljøet og forbrug af energi," siger direktør Palle Jørgensen.

Passivhusbebyggelsen er kronen på Ringgårdens hidtil største satsning, Lærkehaven i Lystrup. Den samlede Lærkehavebebyggelse består af tre boligafdelinger med i alt 122 boliger og bliver hermed den største samlede bæredygtige og klimavenlige boligbebyggelse i Danmark.

Det nye boligområde, vil spare miljøet for mere end 100 tons CO2 udledning om året, sammenlignet med byggerier opført efter Bygningsreglementets standardkrav.