Danskere i Livsfare

Ny dokumentar produceret af TV 2 | ØSTJYLLAND har premiere i morgen

Billede fra dokumentaren 'Danskere i Livsfare', der har premiere i morgen aften. Foto: AP

Dokumentargruppen på TV 2 | ØSTJYLLAND sætter i en ny serie fokus på fantastiske, dramatiske historier om danskere fanget mellem liv og død.

Programmerne er fortalt ved hjælp af enestående, autentiske optagelser lavet af de mennesker, der var involveret i begivenhederne.  I morgen har serien premiere.

For bare få år siden ville de fascinerende historier om, hvordan nogle kan snyde døden, forblive historier fortalt til familie og venner, men i dag med den nye teknologi, der gør at de fleste altid er i besiddelse af et kamera, bliver mange af de utrolige redninger dokumenteret på fotos eller video.

Dokumentargruppen har fundet frem til nogle af de mest spektakulære og dramatiske redningshistorier, og fortæller i serien Danskere i Livsfare om de danskere, der rundt omkring i verden så døden i øjnene, men som overlevede.

Premiere i morgen
Første program "Danskere i Livsfare - Skibsforliset i Antarktis" handler om Mette og Jan Heikel, der var på deres livs romantiske drømmerejse, da det krydstogtskib de var ombord på, sank ud for Antarktis' kyst.

- Jeg tænkte flere gange vi kommer ikke igennem det her. Det overlever man ikke, fortæller Jan Heikel i programmet

De to danskere kæmpede sammen med de andre passagerer og besætningen i mange timer for livet i åbne redningsbåde i det iskolde hav. Og undervejs blev den forfærdelige oplevelse til det mest romantiske øjeblik i begges liv, da Jan Heikel friede i redningsbåden.

Programmet "Danskere i Livsfare - Skibsforliset i Antarktis" bliver vist på TV 2 tirsdag den 13. marts kl. 21.25.