Dansk testcenter for vindmøller på vej

Vestas med hovedsæde i Randers har hidtil været tvunget til at tage kunder med til Spanien for at se koncernens nyeste vindmøller.

Vindmølleindustrien skal fastholdes i Danmark og det skal bl.a. ske ved, at den fortsat kan udvikle og teste vindmøller herhjemme. Derfor er et stor testcenter på vej til vindmølleindustrien efter flere års kraftig kritik fra industrien. Det skriver dagbladet Børsen.

Regeringen gjorde det sidste år klart, at den er parat til at gå langt for at komme den vigtige milliardindustri i møde, men allerede nu er det tydeligt, at det ikke bliver uden sværdslag, at regeringen får centret vedtaget.

Testcentret skal anlægges i Østerild Klitplantage i Thisted Kommune i Nordjylland, og her skal der skabes plads til op til syv af fremtidens gigantiske vindmøller, som hver især kan nå op på 250 meter i højden. Der er over 100 meter højere end de højeste møller i dag.

- Det er helt afgørende for vores mulighed for at udvikle ny teknologi, at vi får dette testcenter, og det føler jeg mig overbevist om, at vi får, siger Jan Hylleberg, direktør for Vindmølleindustrien.

Verdens største producent af vindmøller, Vestas med hovedsæde i Randers, har tidligere i skarpe vendinger beklaget, at man var tvunget til at tage kunder med til Spanien for at se de nyeste Vestas-møller. Dels på grund af mangel på testpladser, men også fordi der ikke er sat ret mange vindmøller op i Danmark siden 2002.

Kilde: Dagbladet Børsen