Danmark forsat favorit

Står det til bookmakerne, så bliver semifinalen ikke endestation for Danmark tværtimod.

Om 28 dage står århusianske Tomas N'evergeen og Chanée på scenen i Oslo. Bookmakerne har i år to store favoritter Tyskland og Azerbaijan efterfulgt af Israel og Danmark.

Men før danskerne kan begynde at drømme om en gentagelse af Brødrene Olsens sejr i 2000, skal N'evergreen og Chanée klare sig videre fra semifinalen., her kæmper 17 lande om de 10 finalepladser.

Men hvor stor tiltro skal man så have til bookmakerne? Et lille tilbageblik de sidste år viser faktisk, at bookmakerne har været rimelig præcise til at forudsige vinderen, på nær 2006 hvor Lordi fra Finland overraskende vandt.

Blandt fans fra hele Europa er det danske bidrag også meget populært. Eksempelvis har brugerne på det hollandske grand prix site Sechuk.com givet Danmark flest stemmer. Chanée og N'evergreen fik 2233 stemmer af i alt 52.438 afgivne stemmer.

De europæiske grand prix fanklubber (OGAE) har også en afstemning kørende blandt deres medlemmer. På nuværende tidspunkt har 20 lande afgivet deres stemmer, også her indtager Danmark førstepladsen med 116 point foran Tyskland på andenpladsen med 98 point. Endelig fører Danmark også afstemningen på det internationale grand prix site Oikotimes.com. Her er der indtil videre afgivet 22.958 stemmer.

Så måske er det ikke nogen dum idé, at DR har reserveret Parken til maj næste år.