Danish Crown: Brexit giver usikkerhed

Slagterigigantens underdirektør ser to store udfordringer i, at briterne har meldt sig ud af EU

02:24

Nu er det officielt. Briterne har meldt sig ud af EU-samarbejdet, og det vil uden tvivl få konsekvenser verden over – således også i Østjylland. Her er det især virksomheder med stor eksport til de britiske lande, der følger situationen tæt. En af dem er slagterikoncernen Danish Crown. Her er det især usikkerheden, der nager.

- Den største udfordring er den øgede usikkerhed og uro, som briternes afgang giver. Hvad betyder det, og hvordan reagerer de engelske forbrugere, lyder det fra underdirektør i Danish Crown, Søren Tinggaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På kort sigt er det først og fremmest den faldende pundkurs, som der er fokus på, men ifølge underdirektøren har virksomheden sikret sine pund. På længere sigt bliver det så samhandlen med det største eksportmarked, der skal kigges på.

02:07

Her kan du høre, hvad de østjyske virksomheder håbede på inden den britiske afstemning. 

Luk video

Forventer ikke store tab
- Vi skal se, hvordan samhandlen kommer til at fungere fremover. England er vores største eksportmarked af svinekød ud af Danmark, og vi har desuden en stor produktion derover. Indfører briterne told eller kommer der en frihandelsaftale? Det venter vi svar på, siger Søren Tinggaard.

For de danske landmænd, der eksempelvis kun producerer Englandsgrise, forventer han ikke store tab.

Læs også: Brexit: Østjyske virksomheder håber på et ja

- England har stadig et stort eksportbehov og forbrug af især bacon. Her er de ikke selvforsynende, så de skal købe ind lige meget hvad. Så ting kommer uden tvivl stadig til at flytte sig, forklarer underdirektøren.

Samtidig fortæller han, at landmændene ikke umiddelbart bør frygte milliontab, for hvis briterne lukker ned for deres eksport, kan Danish Crown sigte mod andre nye markeder.

Du kan se hele interviewet med Søren Tinggaard øverst i artiklen.