Dæmnings-skred lammer togtrafikken i Østjylland

Der kører ingen tog mellem Skanderborg og Ry. I stedet indsættes der busser

Opdateret kl. 11.15: Togene er aflyst hele fredag og lørdag.

Banedanmark opdagede sent torsdag aften, at de store nedbørsmængder de seneste dage havde resulteret i et dæmningsskred uden for Ry i retningen mod Skanderborg. Det påvirker togsporet på stedet, og derfor er det nu lukket ned af sikkerhedsmæssige årsager.

Kl. 11.15 lyder meldingen fra Arriva, at togene er aflyst resten af fredagen og også lørdag.

- Det er et større arbejde for Banedanmark, så der kan ikke køre tog på strækningen før tidligst engang søndag. Derfor må vi også aflyse vores hurtigtog mellem Aarhus og Herning, så vi kommer til at køre i timedrift frem for hver halve time som normalt, siger kommunikationschef hos Arriva, Pia Hammershøy Splittorff, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Letbanetog og bil stødte sammen i trafikeret kryds

Der indsættes derfor busser mellem Ry og Skanderborg.  

- I stedet må passagerer benytte sig af de tog, som stopper ved hver station. Og så mellem Skanderborg og Ry skal de over i en bus. Vi har fire busser, der kører i pendulfart, siger kommunikationschef hos Arriva, Pia Hammershøy Splittorff, til TV2 ØSTJYLLAND.

Folk kommer nok også til at stå tæt i de tog, der så kører. Det beklager vi.

Pia Hammershøy Splittorff, kommunikationschef

Samtidig fortæller hun, at der helt sikkert vil være forsinkelser på hele strækningen fra Skjern i vest til Aarhus i øst. 

- Det kan ikke undgås, når vi indsætter busser på en bestemt strækning. Folk kommer nok også til at stå tæt i de tog, der så kører. Det beklager vi, siger Pia Hammershøy Splittorff.

Ikke kun vand fra oven

Teknikere er ved at undersøge årsagen til dæmningsskredet nærmere og se på, om tog kan køre over sporet med nedsat hastighed søndag.

- Det er typisk via meldinger fra lokoføreren, at sådan noget her bliver opdaget. De mærker bump på sporet, og at toget opfører sig anderledes, lød det fredag morgen fra Banedanmark i P4s trafikradio.

Læs også Flere Arriva-tog aflyst eller forsinket fredag morgen

Normalvis kan togsporene sagtens holde til store mængder nedbør, men det formodes, at det ikke blot er vand fra oven, der skaber problemer ved Ry.

Banedanmark melder løbende nyt ud på sin hjemmeside, på Twitter og via Rejseplanen.